Idag kommer jag vara med i radio

Idag kommer ni kunna lyssna på mig i radio där jag berättar om autism. Programmet som heter Kropp och Själ kommer att sändas live idag klockan 10:04 i P1, och efter sändningen kommer det finnas som poddcast på nätet. Så misströsta inte om ni skulle missa dagens livesändning för det kommer finnas möjlighet att lyssna på den efteråt. Jag kommer lägga en länk i morgondagens blogginlägg.

Var nöjd med radiointervjun

Jag gav den här radiointervjun hemma hos mig prick tre timmar efter att ha anlänt på Viking Terminalen i Stockholm. Jag hade ju varit i Finland i två veckor för att medverka i ett TV-program och hålla 5 föreläsningar i huvudstadsregionen. Mitt schema hade varit hektiskt och jag var därför stressad när jag gav radiointervjun. Kanske var det just därför jag kände att intervjun gick extrabra! Oftast är det just de gånger jag haft bråttom och knappt hunnit förbereda mig för intervjuer som går allra bäst.

Visste inget om mikrofonen

När reportern var framme vid mitt bostadshus, hade han tryckt på porttelefonen och hållit in mikrofonen mot den i hopp om att jag skulle säga något när jag skulle släppa in honom. Han menade att sådana detaljer kunde göra radioprogram extraroliga och intressanta för lyssnarna. Men jag var ju totalt ovetande om mikrofonen och visste därför inte att jag borde säga något! Och jag som inte tycker om att prata i telefon med folk jag inte träffat förut, oasett om det sker via vanlig telefon eller porttelefon, sa tyvärr inte något utan släppte bara in honom.

Direktsändningar är värst

Oftast tycker jag att det känns läskigt att vara med i radio (ja, ännu läskigare än att vara med i TV), men den här gången kändes det inte alls så! Jag tror att det dels beror på att intervjun skedde hemma hos mig där jag kände mig trygg och dels också på att det inte var någon direktsändning den här gången. Direktsändningar brukar vara värst för då finns det ingen möjlighet att rätta till något efteråt och därför inget utrymme för att göra fel.

Länken till gårdagens TV-program

Om någon av er missade gårdagens TV-program så har ni länken här. Som jag skrev i gårdagens inlägg skulle det inte alls vara säkert att jag skulle titta på avsnittet själv för jag tycker att det är obehagligt att se mig själv i TV. Och jag såg faktiskt aldrig avsnittet igår för klockan var alldeles för mycket för kvällströtta mig. Dock tog nyfikenheten över när jag vaknade i morse så jag såg på avsnittet i alla fall. Det var lite ångestfyllt att se mig själv men nu har jag iaf gjort det och vet vilka av de saker som jag sa som kom med.

Det jag hade sagt om autismspektrumtillstånd hade klippts bort

I början av programmet hade jag informerat tittarna om att Aspergers syndrom egentligen är en gammal diagnos som har tagits bort i den nya diagnosmanualen och jag hade berättat lite kort om den nya diagnosen autismspektrumtillstånd. Den delen har klippts bort vilket jag tycker är synd! I Finland brukar vetenskaplig information värderas mycket högt och finländare brukar enligt min erfarenhet haka upp sig på vad diagnoser heter och vad som beror på vad (t.ex. autism vs ADHD) så jag får vara beredd på att möta kritik från finländare för detta!

Boka mig för en föreläsning

Paula Tilli föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv.

Jag föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. Skicka en förfrågan om föreläsning genom att fylla i det här webbformuläret.

Mina böcker

Köp min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom hos Gothia Fortbildning, Bokus eller Adlibris.

Låna min bok På ett annat sätt på biblioteken i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

10 tankar kring ”Idag kommer jag vara med i radio

 1. Linus

  Hej Paula!
  Du var mycket bra i tv-programmet, såg det igår på webben.
  var kan man lyssna på radioprogrammet då?
  Fin klädsel också på dig, du brukar vara snyggt klädd.

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Tack Linus, kul att du tyckte det 🙂

   När det gäller radioprogrammet så vet jag faktiskt inte själv hur man kan gör för att lyssna på kanal P1 för jag lyssnar aldrig på radio själv. Däremot lovade reportern att han skulle skicka en länk efteråt så du kommer att kunna lyssna på programmet imorgon om du inte hittat livesändningen via Google.

   Svara
   1. Linus

    Jag lyssnar på det nu 🙂
    Vilken seg röst han har den som intervjuar dig, när han pratar själv i monologen, de i tv hade starkare röster, mer fart på sina röster.

    Svara
 2. Linus

  Märkligt beteende att han ville spela in när du svarade i porttelefonen, bra att du inte visste hur man gjorde med det så slapp han det nöjet 🙂

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Jag tror faktiskt att han kan ha en poäng i att sånt kan vara intressant för lyssnarna för sådana detaljer kan göra att intervjun känns mer “verklig” för lyssnarna. Då kan de få en mental bild om när reportern kommer hem till mig. Men jag brukar faktiskt alltid vara tyst när jag släpper in folk via porttelefonen, jag trycker bara på knappen och säger aldrig något 🙂

   Svara
   1. Linus

    Okej, jag har inte min porttelefon inkopplad ens till min mobiltelefon så jag går ner och öppnar om någon vill besöka mig i min lägenhet.
    🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *