Intervjupersoner med diagnosen Aspergers syndrom sökes

Jag har fått mejl från en kille som heter Erik Jarl. Han söker personer med Aspergers syndrom för att bli intervjuade om sina erfarenheter av att ha diagnosen Asperger. Eftersom jag själv har fullt upp med föreläsningar och bloggen, har jag för tillfället ingen tid att ställa upp på intervjuer, men jag lovade honom att skriva ett inlägg om honom ifall någon/några av er skulle vara intresserad.

Erik håller på med sin examensuppsats på psykologprogrammet som han tänkte basera på intervjuer med personer med en neuropsykiatrisk diagnos. Han har jobbat med utredning och testning under sin praktik och kommer antagligen jobba med detta även efter examen.

Lite information om intervjun:

-Intervjun kommer att handla om din upplevelse av att ha fått en neuropsykiatrisk diagnos som exempelvis Aspergers syndrom

-Intervjun kommer att ta cirka en timme, med möjlighet för pauser vid behov

-Intervjun genomförs på plats om du bor i närheten av Umeå, i annat fall görs den via telefon

-All information från intervjun avidentifieras och behandlas konfidentiellt – ditt namn och andra detaljer som skulle kunna härledas till dig kommer alltså bytas ut i uppsatsen

-Uppsatsen kommer utgå ifrån din och andras intervjuer och kommer handla om hur människor som fått en neuropsykiatrisk diagnos upplever detta

-Uppsatsen kommer att läsas och redovisas för andra studenter på psykologprogrammet

-Innan intervjun kommer Erik skicka ut ett mer fullständigt informationsblad om vad som gäller för intervjun och uppsatsen

-Eriks förhoppning är att han och andra psykologstudenter kommer lära sig mer om hur det är att få en diagnos och att detta kommer att leda till att de i framtiden kommer bli bättre på att göra neuropsykiatriska utredningar och att förmedla resultatet från denna till de som utreds

Vid intresse, kontakta honom via mejl: erja0018@student.umu.se

Boka mig för en föreläsning

Paula Tilli föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv.

Jag föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. Skicka en förfrågan om föreläsning genom att fylla i det här webbformuläret.

Mina böcker

Köp min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom hos Gothia Fortbildning, Bokus eller Adlibris.

Låna min bok På ett annat sätt på biblioteken i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

8 tankar kring ”Intervjupersoner med diagnosen Aspergers syndrom sökes

  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Tack för länken, Mats! Jag visste inte att det fanns information på aspergerforum men jag brukar inte läsa där speciellt ofta.

   Jag tror att många av oss med Asperger chattar hellre än talar i telefon så där är du definitivt inte ensam! Jag har själv otroligt svårt för att tala i telefon med nån jag aldrig har träffat, men däremot har jag inga problem med att träffas eller chatta. På nåt sätt känns det läskigt att bara ha en röst att gå på 🙂

   Svara
 1. Matte

  intressant 😀 blev nyfiken ska genast maila honom 🙂 som sagt tycker det är viktigt att andra lär sig och får ut kunskapen i samhället ^^

  Svara
 2. Mats

  Erik skriver ingenting om hur han ska kontrollera att människorna han intervjuar har Aspergers syndrom.

  Jag ställer upp på två villkor och det är att jag aldrig behöver avslöja min identitet och jag kräver att intervjun genomförs på nätet med Cryptochat istället för telefon.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *