Min nya bok har kommit ut

Nu har Gothia Förlag äntligen gett ut min nya bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom där jag berättar hur vuxenlivet kan vara för oss med Aspergers syndrom, hur det är att få en diagnos i vuxenåldern, vilka saker anhöriga och professionella bör tänka på när det gäller bemötande och vilka utmaningar det kan finnas i skolan eller arbetslivet. Boken kan bland annat beställas hos Bokus.

User comments

Boka mig för en föreläsning

Paula Tilli föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv.

Jag föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. Skicka en förfrågan om föreläsning genom att fylla i det här webbformuläret.

Mina böcker

Köp min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom hos Gothia Fortbildning, Bokus eller Adlibris.

Låna min bok På ett annat sätt på biblioteken i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

24 tankar kring ”Min nya bok har kommit ut

 1. Johan

  Ska bli mycket spännande att läsa, beställde den från bokus för fyra dagar sedan så den kommer vilken dag som helst nu 🙂

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Vad roligt att du har beställt boken! 🙂 Jag hade missat totalt att den hade kommit ut (lite kommunikationsmiss:-)) och jag fick plötsligt reda på det för två dagar sedan.

   Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Tack Mats! 🙂 Jag tycker faktiskt att det är lättare att skriva böcker än att läsa dem, så jag förstår absolut om du inte orkar läsa den. Jag har en massa böcker som jag har tänkt att jag ska läsa någon gång men det har inte blivit av.

   Svara
 2. Tina

  Jag har beställt boken och din förra bok ska min mamma få i födelsedagspresent. Jag brukar inte orka läsa böcker men har läst din förra bok och ska bli intressant att läsa din nya. Min mamma är inte insatt i vad det innebär att ha Aspergers syndrom. Men hon är intresserad av att läsa dina böcker för att bli mer insatt och förhoppningsvis förstå sig på mig bättre. Jag drömmer om att bli författare. Har alltid gillat att skriva men har inte funnit energin till att skriva min bok och är väldigt trögstartad, svårt att komma igång med saker.

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Vad kul att du har läst min gamla bok och att du även ska läsa den nya 🙂 Jag tycker att det är bra att nästan alla i min omgivning har läst min gamla bok, jag trodde aldrig att den skulle intressera mina neurotypiska vänner men nu har de läst den och har fått mer förståelse för Aspergers syndrom, och de kommer troligen även läsa den här boken när den kommit ut på finska.

   Hoppas du hittar energin till att skriva en bok någon dag om du drömmer om att skriva! Själv har jag egentligen aldrig drömt att bli författare eller en offentlig person överhuvudtaget, tvärtom ville jag vara okänd förut och ville inte ens bli fotad under de första åren jag föreläste. Jag blev författare mer av en slump när jag bara började skriva en dag. Jag hade blivit tröttare och tröttare på okunskapen om Aspergers syndrom och det var den drivkraften som gjorde att jag till slut skrev en bok.

   Svara
 3. Anette

  Hej. Kort fråga som du kanske kan ge ledtråd om. Höst igen och min son, 10-år Asperger, tappar all energi och orkar mycket lite. Har du tips på hur man kan ge honom mer energi?

  Hämtar ofta ledtrådar i din blogg för att bättre kunna förstå och stötta min son.

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Hej Anette!

   Jag såg att Mats redan gett dig ett bra svar, och jag håller med honom. Kost kan verkligen göra en stor skillnad. Vissa upplever att de får mer energi när de utesluter gluten, vitt socker, jäst och sötningsmedel från kosten och börjar äta mycket fisk och grönsaker. Men om den minskade energinivån handlar om att kraven är för höga i skolan eller hemma kan man inte bota detta med en kost. Isåfall gäller det bara att minska på kraven.

   Svara
   1. Anette

    Tack för svar. Sova regelbundet är nödvändigt för vår son. Skolan arbetar nu med at få honom att inte känna press att prestera på topp, utan tillåta sig att “bara” vara och göra det som det finns ork och energi för. Alltså, minska kraven. Det tar otroligt mycket energi nu när vardagen rotas om och det är adventskalendrar som skall öppnas, julpyssel och förväntningar inför jul. Vi får fortsätta minska kraven tills ljuset återvänder och vanliga dagar rutiner införs efter jul 🙂

    Svara
    1. Paula Tilli Inläggsförfattare

     Vad bra att skolan är tillmötesgående! Tyvärr är det långt ifrån alla lärare som förstått att man ska sänka kraven utan många tror fortfarande att man ska träna på att klara av de kraven som ställs. Bra att din son har förstående lärare 🙂

     Svara
    2. Mats

     Skolan arbetar nu med at få honom att inte känna press att prestera på topp, utan tillåta sig att ”bara” vara och göra det som det finns ork och energi för.

     Det låter i mina öron vettigt men långt ifrån tillräckligt.

     Svara
    3. Mats

     Skolan arbetar nu med at få honom att inte känna press att prestera på topp, utan tillåta sig att ”bara” vara och göra det som det finns ork och energi för.

     Jag är inte särskilt imponerad. Jag tycker att det är viktigt att man inte bara sänker kraven utan att man också anpassar undervisningen till att din son har Aspergers syndrom. Jag tror att “sänkta krav” annars lätt blir en ursäkt för att inte anpassa undervisningen. Det är egentligen först när undervisningen är fullt ut anpassad till din sons annorlunda sätt att tolka information (kognition) som man vet om kraven på honom behöver sänkas (eller tom höjas). Om din son har Aspergers syndrom så har han en genomsnittlig begåvning som är normal eller högre än normal. Det är absolut ingen självklarhet att han behöver lära sig mindre i skolan än alla andra elever. Däremot är det väldigt troligt att han behöver lära sig på ett annat sätt.

     Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi, mutta yritän saada käännöksen valmiiksi pian, jotta se voisi ilmestyä suomeksi ensi vuoden puolella.

   Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Tack Mats, jag hade helt glömt bort att länka till den här sidan! En norsk tidning har också skrivit en artikel om mig som jag ville länka till, men jag tror att man måste betala för att läsa artikeln. Jag får kontakta journalisten efter helgen och fråga!

   Svara
 4. Pingback: Idag kommer jag berätta om Aspergers syndrom i radio | Paula Tilli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *