Paula i Mellanöstern, del 3

Så imorgon kommer jag äntligen få föreläsa! Känns kul men samtidigt mycket nervöst. För att ha en bättre koll på hur föreläsningarna går till och hur konferenscentret och föreläsningssalarna ser ut, gick jag på Stephens föreläsning för att lyssna på honom när han föreläste tillsammans med Joanne Lara. En arabisk tolk satt bakom en glasskärm och tolkade föreläsningen för den kuwaitiska publiken. Min första tanke var att jag kommer att behöva komma ihåg att prata tillräckligt långsamt imorgon så att tolken kommer att kunna hänga med på vad jag säger.

Efter föreläsningen träffade jag och Stephen prinsessan Samira igen, och med hjälp av sin tolk förklarade hon för mig att hon gärna ville få min bok publicerad på arabiska i Saudi Arabien för att den ska kunna nå saudiska läsare. Men först ville hon att hennes tolk skulle få läsa den engelska versionen av bokmanuset. Jag fick lite panik eftersom jag bland annat skrivit om mina lädershorts och nätstrumpbyxor i boken, så jag kommer nog behöva ta bort dessa episoder innan jag skickar manuset till tolken så att jag inte chockar prinsessan alltför mycket 😉

Stephen och jag bekantade oss även med medarbetare från den saudiska autismföreningen, och vi pratade närmare om den eventuella föreläsningen i Saudi Arabien som skulle arrangeras någon gång under nästa år. Prinsessan Samira vill gärna att jag föreläser för saudiska mammor som har barn med Aspergers syndrom eller autism, och Stephen skulle engagera sig i något annat projekt.

Ikväll har jag blivit bjuden till en kuwaitisk middagsfest. Jag tvekar fortfarande om jag ska gå eller inte. Dels låter det spännande men dels alltför socialt och sedan vet jag inte ens vad det kommer att serveras för mat. Så får se hur det kommer att bli! 🙂

10305172_10204797246188152_2512593662112689020_n 20141112_12483710431666_10204797248468209_922444999111791845_n20141112_132541

 

Boka mig för en föreläsning

Paula Tilli föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv.

Jag föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. Skicka en förfrågan om föreläsning genom att fylla i det här webbformuläret.

Mina böcker

Köp min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom hos Gothia Fortbildning, Bokus eller Adlibris.

Låna min bok På ett annat sätt på biblioteken i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

13 tankar kring ”Paula i Mellanöstern, del 3

 1. Kicki

  Gillar verkligen det du skriver och det är verkligen spännande att följa dig i Kuwait nu. Lycka till med föreläsningen!

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   So happy that you found my blog, Ula! I know you don’t understand much Swedish, but I guess google translate does its job and translates the posts into Polish for you 🙂

   Svara
   1. Ula

    Yes I need make translate by google 🙂 Some of articles tell what You was told me in our conversations. Now You made all this what You planed – telling people about asperger and travel 🙂 🙂 🙂 So wonedrful! I hope we meet 🙂

    Svara
    1. Paula Tilli Inläggsförfattare

     I’m also really happy that I finally got to travel, and I hope I’ll get to do more presentations in many other countries in the future 🙂 I also hope that we’ll meet again some day 🙂

     Svara
 2. Mats

  Jag vet inte om du har sett det men det står en ninja mellan dig och Stephen på fotografiet. Har du haft den efter dig ända sedan du steg på flyget i Sverige eller har den dykt upp först i Kuwait?

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Vad betyder en ninja? Försökte slå upp ordet men hittade ingen vettig förklaring som skulle passa i detta sammanhang. Men antar att du menar kvinnan som står mellan oss på fotot? 😉

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *