Vuxenlivet med Aspergers syndrom

Nu har jag fått besked om att Gothia Förlag vill ge ut min nya bok som heter Vuxenlivet med Aspergers syndrom, vilket känns jätteroligt. Sedan Sivart Förlag på hösten 2013 gav ut min debutbok På ett annat sätt: mina erfarenheter av Aspergers syndrom – ett autismspektrumtillstånd, började många läsare höra av sig och önska om en fortsättning, och därför började jag jobba med en fortsättning nästan med en gång!

Manuset till den här nya boken blev klart för redan över ett år sedan, men av olika anledningar väntade jag nästan ett år innan jag började skicka ut det till förlag. Jag vet ännu inte exakt när boken kommer ut men gissningsvis blir det nog om ca ett halvår.

När jag började skriva den här boken, funderade jag lite på om jag skulle fokusera på barn- eller vuxenperspektivet men bestämde mig sedan för vuxenperspektivet. I min debutbok skriver jag nämligen rätt mycket om min barndom och skoltid, och därför ville jag den här gången skriva en bok som handlar mer om hur man bör bemöta vuxna med Aspergers syndrom.

Dessutom kommer den engelska versionen av min debutbok komma ut någon gång snart, och en arabisk översättning är på gång. Så under 2015 har jag många saker att se fram emot 🙂

Boka mig för en föreläsning

Paula Tilli föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv.

Jag föreläser om Aspergers syndrom ur ett inifrånperspektiv. Skicka en förfrågan om föreläsning genom att fylla i det här webbformuläret.

Mina böcker

Köp min bok Att vara vuxen med Aspergers syndrom hos Gothia Fortbildning, Bokus eller Adlibris.

Låna min bok På ett annat sätt på biblioteken i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

24 tankar kring ”Vuxenlivet med Aspergers syndrom

 1. Johan

  Bra med mer inblickar i vuxnas liv med Asperger!
  Det känns som att samhället i stort fokuserar för mycket på skoltiden och för lite på resten av livet med en funktionsnedsättning.

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Jag håller med om att det fokuseras mycket på barn med Asperger. Även många fallbeskrivningar handlar om barn. Men ju äldre man blir, desto mer lär man sig hur man förväntas bete sig, och därmed kan Aspergers syndrom yttra sig lite annorlunda i vuxen ålder.

   Svara
 2. Emma Pettersson

  Toppen paula, hoppas detta förlag ärmodärnare och ger ut den elektriskat ochså. =)

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Jag hoppas också det! Jag har inte skrivit på ett kontrakt än, men när jag får kontraktet kommer jag fråga dem om de också kommer att ge ut boken som e-bok.

   Svara
    1. Paula Tilli Inläggsförfattare

     Ja, så är det säkert. Jag har även fått önskemål från läsarna att boken borde ges ut som ljudbok, men jag antar att förlagen har gjort bedömningen att det inte skulle vara lönsamt ekonomiskt. Men det är naturligtvis synd för det finns ju t ex dyslektiker som inte orkar läsa böcker.

     Svara
     1. Mats

      Ja så är det nog men grattis till boken iaf! Intressant med ett vuxenperspektiv på Aspergers syndrom. Det är inte lika vanligt som barnperspektivet.

      Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Vad roligt att du vill läsa boken! 🙂 Den handlar både om mina erfarenheter och om Aspergers syndrom generellt, och ett stort fokus ligger på bemötande.

   Svara
 3. Anna

  Wohoo, vad roligt! Och kul med arabisk översättning av din debutbok! Antar att du inte översätter den själv till arabiska eller kan du det språket också? 😉

  Svara
  1. Paula Tilli Inläggsförfattare

   Haha, nej jag har inte översatt den själv! När jag bodde i Algeriet, lärde jag mig iofs grunderna i algerisk arabiska och använde språket där, men har glömt bort mycket nu. Hade aldrig kunnat översätta boken själv till arabiska 🙂

   Svara
 4. Mathias

  härligt coolt ^^ låter hel spännande paula antar att den skule vara till väldigt stor oerhörd hjälp för många i dagens samhälle med tanke på all okunskap fördomar .. och svartmålad bild utav aspergers och autism 🙂

  Svara
   1. Mathias

    härligt ^^ jag vet precis ett område där den verkligen skulle göra nytta och behövas ojojoj … dags för frivård idag armen in paketerad usch känner inte för några trögfattade dumheter idag alls -.- (

    Svara
     1. Mathias

      vi kan uttrycka det så .. syns på halsen med .. -.- 🙁 gick bra idag iallafall verkar som folk på frivården har mer mellan öronen ..

      Svara
 5. Pingback: Snart släpps min nya bok! | Paula Tilli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *